18965
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Nieuws

Volg ons ook via de nieuwsbrief en Facebook.

Courgettini en tomaat

In de Dodoenstuin te Schilde worden al 5 jaar ‘Meer Groen’ kinderkampen georganiseerd, een initiatief van enkele ‘Dodoeners’ om kinderen tussen de 6 en 12 jaar te laten kennismaken met het leven in- en rond de moestuin.Tijdens deze kampen gaan we voor het ‘Vrij en

ontsmettingsgel zelf maken en het staat nog in je tuin ook

Met enige trots stel ik mijn eigen ontsmettingsgel voor. Gemakkelijk te maken en het kost niet veel (de alcohol is het duurste ingrediënt). Je maakt een thee van ontsmettende kruiden 30 gr op een liter water. Je kookt deze mengeling op een laag vuur gedurende 10 min met

Positief nieuws in tijden van Corona

Geen enkel nieuwsbericht zonder info over het corona virus Daarom toch enig positief nieuws vanuit de dodoenstuin Ondanks de enorme media-aandacht dat het coronavirus krijgt met de daaraan gekoppelde goedbedoelde adviezen zoals handen wassen of ontsmetten, geen handjes schudden en drukke plaatsen te mijden, is er (alweer)

Eva’s ProVeg Veggiechallenge

Deze maand is het ook weer tijd voor de ProVeg Veggiechallenge waarbij we worden uitgedaagd om minder vlees te eten. Er zijn bitter weinig redenen om niet mee te doen, het is goed voor lijf en leden, voor de dieren én de planeet. De Veggiechallenge is

Zorgen voor je buik

Zoals we weten oefenen onze gevoelens en emoties een grote invloed uit op ons lichaam en ons immuunsysteem. Jonge kinderen zijn hier nog veel gevoeliger voor omdat ze niet alles wat ze meemaken en voelen kunnen begrijpen en verwoorden. Zo kan verstopping een symptoom zijn van

Slow cooking

De dagen worden korter en iedereen voelt de nood om het thuis gezellig, warm en knus te maken en ook de hartelijke stoofpotjes passen volledig in dit sfeerbeeld. Misschien even het moment om stil te staan bij het fenomeen ‘Slow Cooking’. Wat is ‘slow cooking’ juist? De definitie