18953
paged,page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-18953,page-child,parent-pageid-1815,paged-14,page-paged-14,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Blog Large Image

We're quite the bloggers

Koude soep met Oost Indische kers

Koude soep voor 4 personen  1 wortel 1 komkommer 1 bosje bieslook Handvol peterselie 24 grote bladeren oostindische kers 1 liter amandelmelk 1 el olijfolie 1 eetlepel groentenbouillon of poeder Peper en zout Doe alles in de blender, pureer en breng op smaak met peper en zout, 10 minuten in de koelkast en serveren. Deze

Kappertjes van Oost Indische kers

Kappertjes van Oost Indische kers: Eens je Oost Indische kers in je tuin hebt staan, heb je er jaar na jaar plezier van. Je kan de bloemen, bladeren, bloemknoppen zaden eten. De zaden kan je inmaken als kappertjes. Ze smaken lekker pittig. Recept: Oogst de kleine verse zaden van de

Daslook – Allium ursinum L.

Een oude volkswijsheid zegt: “Eet prei in maart en daslook in mei, dan is men het hele jaar doktervrij”. De meeste allium soorten bevatten zwavel en die stof is erg belangrijk voor onze stofwisseling. Zeker voor de actieve 50-plussers is de behoefte aan zwavelhoudende eiwitten

Kleine Veldkers (Cardamine hirsuta L.)

Soms kan een (on)kruid heel verrassend uit de hoek komen. Een plantje dat u al jaren verwenst en maar niet uitgeroeid krijgt, kan ineens een welgekomen bondgenoot zijn in de winter. Ik laat hem ondertussen in het najaar staan zodat we de hele winter door kunnen