310
post-template-default,single,single-post,postid-310,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Mueslirepen

Mueslirepen

Ingrediënten:

  • 300 g havervlokken
  • 80 g rozijnen
  • 50 g sesamzaden (geroosterd)
  • 50 g amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g amandelpoeder
  • 75 g honing
  • 30 g bloem
  • 200 g boter
  • olie
  • 85 g donkere basterdsuiker
  • ½ kl kaneel
  • tip: je kan de hoeveelheid noten gerust verdubbelen. Ik laat de rozijnen er uit, want ik hou er niet van, ik doe er wel andere gedroogde vruchten in.

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170 °C.

  • Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier (ook de randen) en bestrijk met olie.
  • Meng de bloem met de kaneel, havervlokken, rozijnen, bruine suiker, zonnebloempitten, amandelen en het amandelpoeder.
  • Smelt de boter en meng met de honing. Doe het bij het bloemmengsel.
  • Verdeel de muesli over de vorm en druk wat aan. Zet 25 minuten in de oven. Laat de mueslireep volledig afkoelen en snij in repen.

Varieer met andere gedroogde vruchten zoals abrikoos, goïbessen, veenbessen, moerbeibes of noten.

Tags: