251
post-template-default,single,single-post,postid-251,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Spread van rode biet en mierikswortel

Spread van rode biet en mierikswortel

De rode biet met mierikswortel smaakt zo verfijnd dat je het mengsel niet alleen op je boterham kunt smeren, maar ook kunt serveren als pittig detail bij een voorgerecht of op toastjes bij het aperitief.

  • 200 gr rode biet, rauw of voorgekookt
  • 100 gr zonnebloempitjes
  • 3 koffielepels geraspte mierikswortel
  • 1 koffielepel citroensap
  • peper en zout

 

  1. Als je met rauwe rode bieten werkt: schil dan de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af
  2. Als je met voorgekookte bieten werkt, snijd ze dan in blokjes.
  3. Cutter of mix de bieten samen met de zonnebloempitjes. Breng op smaak met citroensap, mierikswortel en peper en zout.
  4. Omdat mierikswortel zijn pit snel verliest, kan je dit broodbeleg best de dag zelf opeten

Uit: Donderdag Veggiedag van Miki Duerinck en Kristin Leybaert