oktober 23, 2015
In
Culinair
Spread van rode biet en mierikswortel
De rode biet met mierikswortel smaakt zo verfijnd dat je het mengsel niet alleen op je boterham kunt smeren, maar ook kunt serveren als pittig detail bij een voorgerecht of op toastjes bij het aperitief.
- 200 gr rode biet, rauw of voorgekookt
- 100 gr zonnebloempitjes
- 3 koffielepels geraspte mierikswortel
- 1 koffielepel citroensap
- peper en zout
- Als je met rauwe rode bieten werkt: schil dan de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af
- Als je met voorgekookte bieten werkt, snijd ze dan in blokjes.
- Cutter of mix de bieten samen met de zonnebloempitjes. Breng op smaak met citroensap, mierikswortel en peper en zout.
- Omdat mierikswortel zijn pit snel verliest, kan je dit broodbeleg best de dag zelf opeten
Uit: Donderdag Veggiedag van Miki Duerinck en Kristin Leybaert